top of page

Sun, Aug 11

|

Vellinge S

Örter i din vardag 11 Augusti

En grön skön retreatdag med örter i fokus. Du som deltagare får inspiration hur du kan använda örter i din vardag.

Örter i din vardag 11 Augusti
Örter i din vardag 11 Augusti

Time & Location

Aug 11, 2024, 10:00 AM – 4:00 PM

Vellinge S, Rängs byväg 307, 235 91 Vellinge, Sverige

About The Event

Nu bjuder jag in en liten intim grupp till mitt gröna paradis på den Skånska slätten.

Retreatdag i Täppan med örter i din vardag den 11 Augusti!

En ljuvlig exklusiv dag att hämta kraft tillsammans, slappna av och samtidigt bli inspirerad av en grön skön livsstil med örter i fokus. Gröna smoothies med bladgrönt från trädgården, god växtbaserad lunch,  avkopplande meditativa promenader runt ängarna och som avslutning på dagen, sauna med helande eteriska oljor i Täppans utespa. 

10.00 Landar vi i mitt lantliga kök med en grön smoothie och örtte. Du får ta del av en örtföreläsning där du får lära dig om läkande örter som du anänder i din vardag och hur du bygger ditt naturliga apotek med skönhetsvård, läkande tinkturer, stärkande örtteer och sköna oljor. Linda gör några örtbaserade skönhetsprodukter som vi sedan använder i sauna ceremonin. Du får även gå ut och botanisera i Täppans örtagård och göra egen ört-oxymel som du sedan får ta med dig hem. 

13.00 Serveras en lyxig växtbaserad ekologisk lunch i Täppans lummiga trädgård (om vädret tillåter) annars i mitt lantliga kök. 

14.00 Guidad meditativ vandring runt ängarna. 

15.00 Sauna med eteriska oljor, örtpeeling, ansiktsmasker och fotbad i trädgårdens ute-SPA

17.00 ca Chaglatte med rawfood dessert, sharing och avslappningsövning för mjuk och skön hemgång 

Pris: 1350kr 

OBS! Endast liten intim grupp på 8 platser, så först till kvarn! 

Varmt välkommen! 

Linda 

Om avbokning sker på grund av sjukdom inom 48 timmar innan kurs återbetalas 100 % av kursavgiften. Annars erbjuder jag dig att delta vid annat kurstillfälle.

Tidigare deltagare delar sin upplevelse: 

Jag har haft en underbar retreatdag på Täppan med så mycket information om konsten att hushålla med naturens skatter. Linda skapar magi med sin kunskap, närvaro och det är något alldeles speciellt att bli hembjuden och sitta hemma hos Linda i hennes kökssoffan och bli bjuden på te, smoothie, oxymell och tinkturer och få så bra tips.

Att vädret visade sig på sin bästa sida gjorde att en barfota vandring ute på ängarna efter lunch och mys i hängmattan skapade lugn och ro i mitt sinne och jag fick möjlighet att bara vara en stund. Så viktigt för mig att landa i tystnad, ta in alla mina sinnen. Vad ser jag, vad hör jag, vilka dofter uppfattar jag, smaker och känsel/beröring. Lindas tips ger mig glädjefnatt – att gå barfota, känna underlaget under fötterna, känna vinden i håret och mot min hud (balansen mellan värmen från solen och lite kyla från vinden att sträcka ut händerna och låta fingertopparna beröra det som finns runt omkring mig på ängen). 

Att sedan få sträcka ut kroppen på gräsmattan, hängmattan eller dagbädden är det bästa. Lindas trädgård bjuder på massa små oaser att vila på.

Under eftermiddagen blev det fokus på kroppsvård i ett fantastiskt utespa som också finns i denna magiska trädgård. Det blev tips på hudvård, nässelskrubb, hårinpackning och ansiktsvatten. Det var ljuvligt att kliva in i ångorna av eteriska oljor i den veduppvärmda bastun och vi fick testa på att använda björkris och ta korta pauser med härligt utebad i krispigt kallt vatten och släckte törsten med iste.

Som avslutning bjöds vi på Chagalatte med en suverän efterrätt såklart a la Linda magiska Raw Food kunskaper med tema choklad. Mums! Gruppen var liten och det bjöd in till fina samtal och delningar om livet, våra intryck och allas tacksamhet att just vi fick uppleva all denna magi jus idag. 

Stort stort tack Linda, blir det uppföljning kommer jag BUMS!

Åsa

Tickets

  • Retreatdag - Örter och Bastu

    Retreatdag med Örter och bastu

    SEK 1,350.00

Total

SEK 0.00

Share This Event

bottom of page