top of page

Ört, ogräs och blom infusion 

Midsommartid kommer med mycket magi i naturen. Det är den ljusaste perioden på året då många örter och blommor är i full blom och är prunkande av livskraft. Om vi öppnar våra ögon och bjuder in detta vackra kraftfulla som växterna erbjuder kan gränsen mellan oss människor och moder jord suddas ut en aning.

 

 

Infusion


Ett sätt för mig att ta del av denna naturens kraft är att göra en infusion. Tidigt på morgonen när daggen ligger våt smyger jag ut barfota och plockar helande örter, ogräs och ätliga blommor som växer i min trädgård och på ängarna runt mitt hus. Jag väljer varsamt de örter som jag vill balansera min kropp med och lägger dem i en glasburk och fyller upp med filtrerat vatten och sätter på locket. Sedan ställer jag min burk mitt i örtagården och låter solens strålar kyssa burken under hela dagen.

 

 

Örter jag har valt


Åkerfräken, Fläder, Ringblommor, Citronmeliss, Nässlor, Ros, Mynta, Smultron, Salvia, Rödklöver, daggkåpa och mynta.


 


 

När solen är på väg att gå ner är det klart, då har vattnet dragit åt sig kraften från växterna. Burken är varm och jag silar bort varsamt bort växtdelarna. Jag sätter mig sedan i min korgstol i örtagården och njuter av min ört infusion som är lite ljummen och så god! Du kan såklart tillsätta lite honung om du önskar att söta den lite, men jag tycker inte det behövs om du har blommor eller bär i då det blir naturligt sött.

 

Foto: Josefin Widell Hultgren

 
Retreat med örter i fokus


Känner du att du vill lära dig mer om örter och dess helande effekter? Jag har en plats kvar på min heldags retreat här hemma i Täppan den 14 juli. Du kan läsa mer om dagen här!
Foto: Josefin Widell Hultgren

 

Att dricka ört infusion som denna ger mig en stark känsla av att vara ett med naturen. Det får mig att slappna av och känna mig påfylld av energi och kraft. Hoppas du känner dig inspirerad av att gå ut och plocka dina favoritörter och göra din magiska infusion!Jag önskar dig en fin sommardag!


Varm kram


Linda

Comments


bottom of page