top of page

Picklade ramslöksblommor 

Ramslöksblommor som ännu i knopp


För mig är lyckan är total att få vandra runt i skogen just nu och se dessa små ramslöksblommor sprida ut sig på den gröna mattan av ramslöksblad.

Jag känner alltid att jag vill pausa denna tiden på året för att kunna njuta till max. De nyutslagna gröna bladen på alla träden, de gula vajande rapsfälten och snart en trädgård i full syrenblommning... Håller du med mig att detta är den vackraste tiden på året?!


 


 

Ett fantastiskt sätt att enkelt kunna bevara vårens små ljuva ramslöksblommor är att pickla dem i en enkel picklingslag. Tillsammans med senapsfrön och rödlök blir dessa små knoppar ljuvliga att njuta av till en sommarsallad en varm grillkväll eller som ett pikant inslag i en salladsdressing. Ja, jag tror faktiskt att man kan njuta av dessa små knoppar till vad som helst! Här delar jag med mig ett busenkelt recept som jag hoppas att du gillar.


 


Recept


Picklade ramslöksblommorIngredienser


4 dl vatten

0,5 dl honung alt. socker

0,5 dl ättika

1 tsk salt

1/2 rödlök

ca 5 dl outslagna blomknoppar från ramslök

1 tsk gula senapsfrön


Gör så här

Kok upp vatten, låt svalna till ca 50 grader. Häll sedan upp i en skål tillsammans med honung, salt, senapsfrön och ättika. Blanda runt tills honungen blandat sig och låt svalna till rumstemperatur. Lägg ramslöksknopparna i en väl rengjord glasburk med knäpplock tillsammans med en halv skalad och tunt skivad rödlök. Häll över lagen och sätt på locket. Låt stå i rumstemperatur ca 2 dagar. Ställ sedan in i kylen och låt stå minst en vecka innan du börjar äta.


 

Online kurs Syrning och Pickling 15 Juni 18.00 - 19.40

Vill du lära dig mer om hur man förädlar grönsaker genom pickling och fermentering så häng med på min onlinekurs den 15 Juni.

Pris 199 kr 


Onlinekurs Kombucha 25 Maj 18.00-19.40

Lär dig alla hemliga knep för att bli din egen kombucha bryggare. Teknik, redskap och smaksättning.

Pris 199 kr 

Retreat dag i Täppan 5 Juni

10.00-17.30


Nu bjuder jag in till en exklusiv dag att hämta kraft tillsammans, slappna av och samtidigt bli inspirerad av en grön skön livsstil med örter i fokus. Gröna smoothies med bladgrönt från trädgården, god växtbaserad lunch, avkopplande promenader runt ängarna och sauna med helande eteriska oljor i Täppans utespa. Obs, liten grupp!

Pris 1300 kr 

Privata kost och hälsokonsultationer

Jag tar emot för privata konsultationer som skräddarsys efter dina behov och önskningar. Som hälsocoach med över 25 års erfarenhet i holistisk hälsa och med en bakgrund som socialpedagog, kroppsterapeut och hälsokonsult, fokuserar jag på naturlig, växtbaserad kost, träning, optimal andning, yoga och mental utveckling. Jag utgår från en helhet där de olika delarna är med och påverkar hur vi människor mår. Tillsammans tittar vi på hur du kan hitta balansen i ditt liv, vad du äter idag och hur du på ett enkelt och lustfyllt sätt kan få in mer växtbaserad mat i din vardag.

​Du får personliga recept och stöd i att hitta din väg till optimal hälsa.

Pris 1100 kr


 

Varmt välkommen att delta på någon av mina event eller konsultationer, hör av dig om du har några frågor!


Ta väl hand om dig!


kram Linda


Comments


bottom of page