top of page

Ramslökssalt med nässla


 

Den tidigare våren bevarad i en liten burk


Säsongen för ramslök är väldigt kort vilket gör att jag vill förädla den på så många olika sätt jag kan så att jag kan njuta av denna skogsvitlöksmak även resten av året. Ett av de bästa sätten att kunna bevara denna ljuvliga smak är att göra ett ramslökssalt om du frågar mig.


Jag väljer omsorgsfullt ett gott oraffinerat grovt havssalt och ett fint flingsalt som får utgöra basen i ramslökssaltet sen är det bara att ge sig ut och plocka både ramslök och nässla.

 


 

Recept


Ramslökssalt med nässla


Ingredienser

2 dl flingsalt

3 dl oraffinerat kvarnsalt

1 liter färsk ramslök

1 dl färska nässlor


Gör såhär

Lägg alla ingredienser utan flingsaltet i en matberedare och mixa tills du har ett fint grönt pulvrigt salt där all ramslök och nässla har mixats med saltet. Häll i ditt flingsalt och blanda runt för hand (detta för att få lite olika struktur på ditt salt). Häll upp ditt örtsalt på en kökshandduk, bred ut det tunnt och låt det torka i rumstemperatur i ca 2-3 dagar. Blanda om lite då och då så att allt salt torkar. Häll sedan upp det en glasburk med lock och förvara i skafferiet.


Gott att ha som bordssalt, passar till allt där du vill ha en liten grön löksmak!


  

Vegansk Ramslökspesto....


En annan läcker sak som jag alltid gör med den färska ramslöken är ramslökspesto, det är sååå gott att ha på färsk pasta, lägg bara till lite rucola och färska cocktailtomater så har du skapat en superenkel festmåltid. Är du sugen på min veganska ramslökspesto hittar du den i min senaste bok Systrarna Perssons skafferi.


 

Äntligen föreläsning live på Vikens tomater 24 April


Är du sugen på att lyssna på mig och syrran, Malin Persson när vi pratar om hur du tar till vara säsongens råvaror både från naturen och odlat, står vi på Vikens Tomater den 24 April och demar och föreläser. Som deltagare får du provsmaka det vi lagar och få möjlighet att köpa vår signerade bok på plats. Hoppas vi ses där!Nu väntar en morgonpromenad med min hund i solskenet, det är min sons födelsedag idag så flaggan vajar vackert i den ljumma vårvinden! Tänk att jag är mamma till en vacker ung man som är 22 år idag, det är stort och mitt hjärta svämmar över av glädje och stolthet.


Jag önskar dig en underbar helg!


kram Linda
Komentarze


bottom of page