top of page

Tips på hur du kan ta hand om dig själv!


 

Det är en omvälvande tid vi befinner oss i just nu där mycket inte blir som man tänker eller hoppats på. Roliga uppdrag bokas av och möten med vänner och familj som man längtat efter får läggas på is. Det är lätt att vi går in i oro, nedstämdhet och rädsla när vår vardag rubbas. Då finner jag det extra viktigt att ta hand om mig själv, göra saker som fyller på mig, ger mig ro i själen och ökad självkärlek.


Mina tips för ökat mående och självkärlek


- Ta penna och papper och skriv ner 5 saker som gör dig lycklig i livet. Försök att gör något av dem idag.

- Starta din dag med att tänka på 5 saker som du är tacksam över i ditt liv, kan vara precis vad som helst.

- Ta till vara på de stunder som öppnats upp när saker avbokas och fyll dem med att vårda dig själv. tex varma bad, långa promenader i naturen, ringa gamla farmor och dela minnen som ni upplevt tillsammans eller dansa loss till din favoritlåt i köket (helst naken då du är hemma själv då det känns så jäkla skönt).

- Köp en bok som du känner för att läsa.

- Meditera varje dag. Det finns massor av guidade meditationer på nätet.

- Laga din favoritmat i stor sats. Lägg en portion åt sidan och gå in till din granne och bjud henne/honom. Delad glädje är dubbel glädje.

- När du vaknar på morgonen och tittar dig själv i spegeln. Le mot dig själv och påminn dig om vad du gillar med dig själv. Kanske en liten flirt och ett leende som sätter tonen för dagen.

- Berätta för dina närmaste både vänner och familj vad de betyder för dig, håll inte tillbaka dina känslor och tankar.

- När du är ute och går titta på de människor du möter och ge dem ditt allra soligaste varmaste leende, det kan förändra någon annan människas dag.

 
 

En av mina bästa saker för att ta hand om mig själv är att göra lite hemmaspa. Här delar jag ett recept från vår nya bok Systrarna Perssons skafferi på en härligt kroppsskrubb med rosmarin, havssalt och honung.


Recept


Kroppsskrubb med rosmarin och honung


Det ljuvliga kroppsskrubb innehåller bara superenkla ingredienser som du troligtvis redan har hemma i skafferiet och tar max 5 minuter att svepa ihop. Detta är en värmande och muskelavslappnande skrubb som sätter igång din blodcirkulation på ett skönt sätt. Rosmarin är en fin läkeört som har används i många hundra år och hyllas för dess stimulerande egenskaper.


Ger ca 3 dl skrubb


Ingredienser


2 dl havssalt

1,5 dl rapsolja

1 msk färsk rosmarin

1 msk flytande honung

10 droppar eterisk olja av rosmarin (kan uteslutas)


Gör såhär

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa någon minut tills skrubben är väl blandad och saltkornen är lagom stora. Häll kroppsskrubben i en glasburk och förvara den i rumstemperatur upp till en vecka. Lägg ca 2 msk på en badvante och massera din hud i mjuka cirklar. Tvätta av med ljummet vatten.

  

Efter en stund i mitt sköna hemma-spa känns allting lite lättare. Varm kropp ger ett avslappnat och skönt sinne.


Hoppas att du hittar något av mina tips till någon tröst.


Hör gärna av dig till mig och skriv vad du önskar att jag delar här i min blogg!


Varma kramar


Linda

Comments


bottom of page