top of page

Vårda din kropp likt ett tempel 

Din kropp, ditt tempel


Det är lätt hänt att vi tar vår kropp för givet, den "ska bara" fungera. Dessutom fokuserar vi kvinnor ofta på hur den ska se ut och jämför oss själva med de rådande idealen om den unga skönheten utan rynkor och celluliter med den slanka kroppen och de yppiga (ej hängande) brösten. Vad vi ofta glömmer bort är att värdesätta och uppskatta allt vår kropp möjliggör för oss varje sekund, dag efter dag, vi tar för givet att den bara fungerar. Genom vår kropp kan vi uppleva allt det fantastiska här på jorden. Att bara tänka på alla våra sinnen är fascinerande tycker jag. Att vi kan känna, se, höra och smaka, tänk vilket mirakel något jag inte vill ta för givet utan känna tacksamhet för och värdesätta varje dag.

 


 

Hemma-spa med naturliga skönhetsprodukter


Ett fint sätt att värdesätta sig själv och landa skönt i sin kropp är att göra naturliga skönhetsprodukter och unna sig själv lite kvallitettid. Jag älskar att använda råvaror från skafferiet och naturen, saker som du har hemma och som växer runt din husknut. En bra regel för mig är att endast lägga produkter på huden som jag skulle kunna äta, huden är vårt största organ och mår bra av att inte behöva kämpa med massa onödiga kemikalier.

  


 

Kroppsskrubb med Sågtång och rosmarin


Denna härliga kroppsskrubben har jag gjort med Sågtång som är skördad för hand i Varberg av Louise Hay. Jag tycker det är så fantastiskt att använda tång från våra hav här i Sverige. Det är en fin källa till jod, betakaroten och vitamin E. Gott att både äta och ha i skönhetsprodukter. Skrubben innehåller även farinsocker som ger en fin peeling känsla tillsammans med rå honung som rengör huden effektivt med milt, bra för att ta bort döda hudceller. Jag har även valt Rosmarin, en ört som har använts i tusentals år för sin medicinska och helande egenskaper. Dess eteriska olja har stärkande och upplyftande egenskaper och är bra för cirkulationen. Dessutom verkar den balanserande på hudens talproduktion som ger en balanserad och frisk hud med vacker lyster.


 

Kroppsskrubb med Sågtång och Rosmarin


Recept


Ingredienser


4 dl farinsocker

1 dl färsk rosmarin (ta de mjuka delarna, ej den hårda stammen)

1 dl torkad och mald sågtång

1 msk rå honung

1 dl kallpressad sesamolja

1/2 dl kallpressad hampaolja

1,5 dl olivolja

15 droppar eterisk olja citron


Gör såhär

Lägg olivoljan och rosmarin i en matberedare, mixa tills du ser att rosmarinen har finfördelats. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt blandat sig. Häll upp på glasburkar och sätt på lock.


 


 

Njut av din kroppsskrubb!


Ta lite tid för dig själv och se till att du får vara ostörd. Egen tid är viktig tid. Att få skämma bort sig själv och ladda på med ny kraft och energi innebär att vi har mer att ge till våra medmänniskor. Jag gillar att vara utomhus i mitt lilla ute-spa under blå himmel och med kallt vatten som jag har i mitt zinkbadkar. Där får jag ro i själen.


Ta en badvante och lägg på några matskedar av skrubben. Börja massera din kropp med mjuka cirklande rörelser nerifrån fötterna upp mot hjärtat. Gå över hela kroppen och låt skrubben sitta på en stund innan du duschar eller badar av det. Tvåla dig inte efteråt utan torka dig varsamt och låt de sköna oljorna sitta kvar på din hud.


 

Systrarna Perssons skafferi


Är du sugen på fler tips på naturlig hudvård och hur du kan använda naturens skatter i ditt badrumsskåp så hittar du det i min och syrrans bok Systrarna Perssons skafferi!

 

Ta väl hand om dig!


Varma kramarLinda


Comments


bottom of page