top of page

Sat, Sep 07

|

Vellinge

Kurs i syrning och pickling 7/9

Lär dig att syra, fermentera och pickla grönsaker, bär och svamp. Ett ljuvligt sätt att förädla och bevara årets skörd inför höst och vinter.

Kurs i syrning och pickling 7/9
Kurs i syrning och pickling 7/9

Time & Location

Sep 07, 2024, 10:00 AM – 2:00 PM

Vellinge, Rängs byväg 307, 235 91 Vellinge, Sweden

About The Event

Att syra, fermentera och pickla vår mat är inte något nytt, det har vi människor gjort i många olika kulturer under tusentals år. Det är ett fantastiskt sätt att förädla våra grönsaker som samtidigt ger oss möjligheten att njuta av säsongens skörd under en längre tid. Modern forskning visar att syrad mat är väldigt hälsosamt att äta eftersom de tillför både fibrer och en bakterieflora som är livsnödvändig för att våra tarmar och mage skall fungera optimalt. Dessutom smakar det ju så fantastiskt gott! 

På denna kursen får du som deltagare ta del av en massa spännande förädlings konster. Du får lära dig olika syrningstekinker, val av grönsaker, smaksättning och en mängd olika recept som tex Kimchi, klassisk surkål, kombucha, picklade tomater och surgurkor, heta fermenterade bärsåser mm.

Jag kommer demonstrera och berätta hur du gär steg för steg i de olika processera och det kommer vara moment där du som deltagare kan vara aktiv om du vill. En ljuvligt kreataiv och smakfull dag helt enkelt med en växtbaserad luch som avslutning där vi njuter av vad skafferiet har att erbjuda i form av syrat, picklat och fermenterat tillsammas med säsongens primörer och husets Komvbucha. 

Pris 1500 kr 

Varmt välkomna!

Linda

Tickets

  • Syrning och Pickling

    På denna onlinekurs får du som deltagare ta del av en massa spännande förädlings konster. Du får lära dig olika syrningstekinker, val av grönsaker, smaksättning och en mängd olika recept som tex Kimchi, klassisk surkål, picklade tomater och surgurkor mm.

    SEK 1,500.00

Total

SEK 0.00

Share This Event

bottom of page