top of page

Overnight Rose


 

Att äta frukost utomhus vid örtagården en sommarmorgon är något av det bästa jag vet. Starta dagen sådär mjukt och skönt i ett hav av örter och med fåglarnas kvitter som musik. Att dessutom ha frukosten klar redan när jag går upp är lite som om att få frukost på sängen, eller rättare sagt på "örtasängen". På kvällen innan förbereder jag denna overnight rose gröten så att den får stå och gosa till sig till morgonen efter.

 


 

I gårkväll var jag och min dotter och vandrade på sanddynorna nere vid havet och plockade en hel påse full av nyponrosblad. Doften av dessa vackra rosa blad är oslagbar, den påminner mig om min barndoms sommar med sin ljuva söta doft. De är så goda att använda i både mat och i naturliga skönhetsprodukter. Ett av mina favoritrecept är ett rosdoftande linnevatten som jag har delat i min bok Systrarna Perssons skafferi.

 


 


 

Nu såhär till midsommar passar denna gröten så bra med smak av både jordgubbe och ros, jag menar kan det bli mer somrigt?

 

Recept


2 personer


Overnight Rose


Ingredienser


4 dl havremjölk

1 dl havregryn

2 dl jordgubbar

3 msk honung

En nypa salt

1/2 krm vanilj

2 dl rosenblad

5 msk chiafrön


Gör såhär

Lägg alla ingredienser utan chiafröna i en blender och mixa slätt. Häll över i en skål och tillsätt chiafröna och blanda förhand. Låt gröten stå i kylen över natten och ta fram på morgonen efter. Servera med lite rosenblad och mer jordgubbar.


 


 

Mitt tips till dig är att gå ut i eftermiddag och plocka dina midsommarblommor och passa då även på att plocka med dig lite nyponrosblad. Gör sedan denna goda gröten och starta din midsommarafton imorgon på ett somrigt, blommigt och lyxigt sätt!


Jag vill passa på att önska dig en glad midsommar!


varma kramar


Linda

Comments


bottom of page