top of page

Havregranola med gurkmeja och pecannötter

Updated: Aug 31, 2020 

Hemgjord granola är något som jag alltid har hemma i skafferiet. Det är sån lyx att äta som topping på en smoothie bowl med säsongens frukt och bär. Denna granola som jag delar med dig här är busenkel att tillaga och du kan variera receptet i det oändliga. Har du inte pekannötter och solrosfrön kan du alltid byta ut det mot andra nötter och frön du kanske har hemma. Likaså kryddorna, titta vad du har i kryddlådan och använd de du har hemma. Några andra av mina favoriter som passar denna granola är kardemumma, muskot eller ingefära.


 


 

Recept på Havregranola med gurkmeja och pekannötter


Ingredienser:


1 liter Havregryn

1 dl linfrön

4 dl pekannötter (går att byta ut mot andra nötter)

4 dl solrosfrön

1 tsk salt

1 tsk kanel

1 tsk gurkmeja

1,5 dl kokosolja

1,5 dl honung

1 dl russin


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.. Lägg havregryn, pekannötter och solrosfrön på en plåt. Rosta i ugn cirka 15 minuter och rör om ett par gånger tills havregrynen blir gyllenbruna.

Ta ut plåten och häll på linfrön, kryddor, salt, kokosolja och honung. Rör om tills kokosoljan och honungen är smält och väl blandad med övriga ingredienser. Stäng av ugnen och låt plåten stå i minst 3 timmar på eftervärme. När du sedan tar ut plåten har granolan svalnat och blivit krispig. Rör om med en stekspade och tillsätt sedan russinen.

Häll sedan din krispiga granola på en glasburk. Den håller ca 3 månader i rumstemperatur eller i skafferi.


 


 

Du som läser mina inlägg och gillar recepten jag delar, jag är så nyfiken på dig. Skriv gärna på Fb eller Instagram, tagga mig och dela gärna när du lagat mina rätter. Jag är som du säkert vet nystartad med mitt nya bolag och behöver all hjälp jag kan få med att sprida mina tjänster som matkreatör. Jag jobbar aktivt nu i dessa tider med privata kost och hälsokonsultationer för att stötta människor att hålla sig friska. Kanske vet du någon som vill få konkreta tips och stöd i att stärka sin hälsa med att få in mer växtbaserad kost och sunda vanor i sitt liv? Tveka inte att höra av dig till mig!


 

Nu ska jag sätta mig under mina blommande syrener och njuta av att det är Fredag och av min chaga latte.


Ta väl hand om dig!KramLinda

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page