top of page

Blommig Forsythia sirap

Updated: Apr 13, 2022 

När Forsythian blommar i min trädgård känner jag att våren verkligen är här. Det är något speciellt med denna buske som blommar så generöst med sina gula vackra blommor på kal kvist. Inte förrän blomningen är över kommer de små gröna bladen. Som du säkert vet vid detta laget är jag barnsligt intresserad av att använda det naturen har att erbjuda och i år har jag äntligen insett att dessa små vackra blommor faktiskt är ätbara.

 


 

Efter att ha plockat av lite blommor från kvistarna tog jag in dem i köket för att skapa lite härlig blomstersirap som jag tänker servera på en speciell pannkakasfrukost som jag har inplanerad. Jag kan varmt rekommendera dig att prova att göra denna sirapen, den är både enkel och så god att ringla över både morgongröten och desserter. Dessutom supergod att ha som sötning örtte.


   

Visst är naturen fantastisk med allt den har att erbjuda oss. Jag har intresserat mig för att ta tillvara på naturens skatter under många år och har skrivit många recept som jag delar i min senaste bok Systrarna Perssons skafferi. Har du inte köpt den än kan du klicka hem den här.


Är du nyfiken på hur du kan använda örter i din vardag? Nu håller jag ett retreat den 7 Maj där jag delar med mig av min kunskap om hur du kan använda örter i din mat, som medicin, i naturlig hudvård mm. Dessutom njuter vi av att äta god växtbaserad lyxig lunch, raw fika och avslutar dagen med bastu och kalla bad.

Låter detta spännande? Jag har ett par platser kvar, vill du anmäla dig kan du göra det här.