top of page

En sommarmorgon med vaniljchia och jordgubbar

Updated: Aug 31, 2020
 

Jag tror jag är en sommarmänniska, om det nu finns något som kan kallas så. Hela jag känner att jag lever lite extra under de varma ljusa månaderna. Jag känner en sådan gläjde i hela kroppen och behöver inte sova mer än ett par timmar varje natt. Jag vaknar tidigt av att solen går upp, ljuset som strilar in i mitt sovrum och till ljudet av fåglarna som sjunger högt i kör. Det är en ljuvlig känsla att tassa ut tidigt i den stilla sommarmorgonen. Jag sätter mig gärna vid min stora örtagård utanför mitt kök som vätter ut mot de vajande skånska sädesfälten. Där sitter jag och filosoferar över dagen som gryr, ofta med en chaga latte i min hand. Att ta en liten stund för mig själv varje morgon hjälper mig att sätta de bästa intentionerna för dagen. Att dessutom få göra det utomhus i naturen ger mig en skön start.


 


 

Sommarfrukostar är något som är så härligt. Här tänker jag dela en god kokos - vanilj - chiagröt med dig som jag toppar med färska jordgubbar, yaconsirap och en krispig hemgjord granola. En superenkel frukost som du lätt kan förbereda kvällen innan. Gör en stor sats så har du frukost för flera dagar framåt. Den är så god så att du även kan ha den som dessert med på picknicken. Det är en sådan lyxig känsla att frukosten i princip är klar när du vaknar, bara att lägga på den toppingen du önskar och Vips! är den klar.


 

Recept


Ger ca 6 portioner


Vanilj chiagröt med jordgubbar och granola


ingredienser:

1 burk ekologisk kokosmjölk

2 dl vatten

1 krm äkta vanilj

1/2 tsk salt

1 nypa kardemumma

2 msk flytande honung alt. agavesirap

8 msk chiafrön


Gör såhär: Häll alla ingredienser i en skål, vispa med en ballongvisp några minuter tills du ser att chiafröna har blandat sig med vätskan och börjat svälla. Låt gärna din chiagröt stå över natten eller låt den svälla minst 30 minuter innan servering. Toppa med färska jordgubbar, ringla lite yaconsirap över eller honung och sist lite granola. Chian håller i kylen ca 4 dagar.

Vill du ha recept på min havregranola med pecannötter hittar du den här.


 

 

Låt oss njuta av dessa magiska sommarmornar till max och låt dem bli många, många fler.


Varm kram


Linda


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page