top of page

Fasta med gröna juicer och örter 

Jag har just avslutat min 4 dagars fasta. Det är något jag gör ett par gånger om året för att boosta min kropp och öka min energi. Jag älskar verkligen känslan av hela upplevelsen, att ge mig själv denna tid att fylla på med massor näring med juicerna och örterna, men även att ge min matsmältning en välbehövlig paus.


Under min fasta dricker jag ca ca 3 liter färskpressade grönsaksjuicer, guldmjölk, örtteer, vatten och kokosvatten. Jag bokar av nästan allt i min kalender och ger mig själv tid att ta det lugnt. Vila, meditera och ta lugna promenader.


Att fasta är en kraftfull metod som har en lång rad hälsofördelar, inte nog med att det hjälper kroppen att hålla balansen mellan anabola (tillväxt) och katabola (nedbrytning) läget, det ger även kroppen en chans att avgifta sig själv och ge tid för läkning. Fasta är något vi människor har gjort i alla kulturer och religioner långt bak i tiden och man har i forskning sett att det har betydande hälsoeffekter.


Jag brukar alltid göra min fasta i början på det nya året, det hjälper mig att komma in i sundare vanor efteråt, där jag kan släppa lite cravings som jag har samlat på mig. Jo, även jag har cravings :-) den där mörka chokladen som jag "måste" ha efter varje måltid...


Efter denna fastan upplevde jag att min kropp känns mycket lättare. Jag sover mindre antal timmar, vaknar pigg och känner mig lätt och skarp i sinnet. Mina smaklökar är vassare och jag upplever tydligare och starkare smaker. Jag gick ner ett par kilo i vikt och kom i mina jeans från förra sommaren.


 


 

Det är många som har frågat mig hur man gör sin fasta, vad man ska tänka på och hur man går till väga. Därför har jag nu satt ihop en fasta konsultation där jag erbjuder en skräddarsydd fastameny, med recept och inköpslista för dig så att du kan känna dig helt trygg.


Vi samtalar på telefon där jag lyssnar in hur du lever idag och sätter ihop ditt fasta paket så att det passar dig och dina förutsättningar. Sedan bjuder jag på 30 minuters uppföljning/coaching under eller efter din fastaperiod.Pris 1100 kr för två samtal

Ordinarie pris (1700kr)

Erbjudandet gäller tom Mars 2021


 

Recept


Megagrön juice


Denna juicen är en härlig grönsaksjuice som hjälper till att fylla din kropp ed krorofyll och c-vitamin. En av mina bästsäljare på Raw Food House.


1 broccolistam

5 st selleristjälkar

1 gurka

1/2 fänkål

1 lime

1 tsk spirulina alt. vetegräs


Skala limefrukten genom att kära bort skalet med en kniv. Lägga alla råvaror i din juicer och drick direkt! 

Jag önskar dig en fin vinterdag och hoppas att du känner dig inspirerad av att testa att fasta!


varm kramLindaComments


bottom of page