top of page

Picklade rabarber, sommar på en burk!

Updated: Aug 31, 2020

 

Jag minns när jag som barn sprang barfota hela sommaren och tog omvägen till grönsaksrabatten och plockade de långa rabarberstängerna, sprang sedan in till mamma i köket och bad att få ett litet glas med strösocker som jag kunde doppa min rabarber i innan jag tuggade på den. Det syrliga, krispiga som mötte det söta, Mmmmmm.... en perfekt kombination. Idag växer det fullt av rabarber även i min trädgård och jag försöker att använda min fantasi till att göra olika rätter med denna härliga växt. Några av mina favoriter är rabarberkräm med kanel, rabarberpaj med knäckigt havretäcke som jag har lagt i bloggen tidigare och rabarbersaft. Eftersom jag försöker att inte använda så mycket vitt socker har jag hittat honung som en fin smakkompis till rabarbern.

 


 

Jag har varit lite tyst här på bloggen och i social media på sistone eftersom jag precis har gått igenom en tuff ryggoperation. Allt har gått bra och jag är på bättringsvägen, men idag kunde jag inte hålla mig från att gå ut i min trädgård, plocka rabarber och skapa detta receptet. Jag hoppas att du ska bli inspirerad. Jag tänker att dessa rabarber pickles kommer bli så goda som tillbehör till sommarens alla grillkvällar.

 

Recept


Picklad rabarber med nektarin, ingefära och chili


Ingredienser:

2 kg rabarber ca 12 stjälkar

3 röda chili

8 vitlöksklyftor

ca 10 cm färsk ingefära

8 nektariner

5 färska kvistar rosmarin


Lag:

2 liter vatten

1 dl 24% ättika

1 dl ofiltrerad äppelcidervinäger

3 msk salt

2 dl honungGör såhär:

skölj rabarberna och nektarinen. Dela i små bitar. Skala vitlöken och dela i skivor. Skala och dela rödlöken i klyftor. Hacka chilin. Rengör dina glasburkar väl och fyll dem med ingredienserna.

Förbered lagen sähär: Koka upp vatten. Häll i salt och vinäger samt ättika. Låt svalna till ca 50 grader sedan häll i honungen och rör tills allt löst sig.

Häll sedan den ljumna lagen på de fyllda burkarna. Sätt på lock och ställ dem på en bricka i rumstemperatur ca 3-4 dagar så att picklingen kommer igång. Ställ sedan in dem i kylen och ät upp dem inom ca 3 månader.


 


 

Tycker du om mitt recept och får feeling att göra det hemma blir jag superglad om du vill fota, tagga mig och dela på instagram eller Fb. Jag håller på att bygga upp min följarskara igen efter jag sålt Raw Food House och tar tacksamt emot hjälp från dig <3


Ta väl hand om dig i sommarvärmen, njut av solen och av allt gott naturen har att erbjuda!


kram


Linda

bottom of page