top of page

Sommar och blommig rospannacotta 

Min lilla skånelänga är nykalkad och lyser vit, en fantastisk fin bakgrund till mina vackra röda rosor som nu så sakteliga börjar slå ut. För mig är det ett säkert sommartecken, ett nykalkat hus och röda rosor som står i full blom. Jag njuter i fulla drag både av rosens doft och dess oemotståndliga skönhet. När de blommat över plockar jag upp de fina kronbladen och torkar dem för att sedan använda dem i mina örtteer och desserter.

 


 

Recept


Rospannacottta


Ingredienser


2 dl cashewnötter

1 dl agavesirap

2 dl vatten

½ msk citronjuice

3 tsk rosenvatten

½ tsk rödbetsjuice (för att få fin färg, kan uteslutas)

En nypa salt

1 ¾ dl kokosolja, smak och doftfri


Gör såhär: Blötlägg cashewnötterna i 3-5 timmar och skölj dem sedan väl och låt rinna av. Rosvatten är ofta destillerat vatten med ros. Du hittar det i en mellanöstern affär eller i en välsorterad butik. Lägg alla ingredienser utom kokosoljan i blendern och mixa väl till en helt slät och len pannacotta. Smält kokosoljan i vattenbad eller varsamt på spisen. Häll ner den i pannacotta smeten och mixa kort tills allt är blandat. Häll upp pannacottan i dessertglas och ställ i frysen 2 timmar. Smula lite torkade rosenblad på din pannacotta och servera gärna jordgubbar till. Ta ut din pannacotta ca 10 minuter innan du vill njuta av den och ät den lite semifryst.


 

Vill du få lite mer inspiration till hur du kan använda blommor och örter i din matlagning har jag ett fint sommarreportage i tidningen Allt om trädgård FIXA just nu. De fina bilderna har min kollega Josefin Widell tagit.


 

Rawfood dessertkurs


Du har väl inte missat, den 28 Augusti kommer jag att ha en raw dessertkurs där du som är intresserad av att laga goda, men hälsosamma läckra desserter utan socker, gluten och mejeriprodukter kommer att få massor av kunskap och ny inspiration. Du behöver inte ha någon förkunskap för att delta i kursen. Jag kommer att demonstrera olika tekniker och du som deltagare får både recept och såklart provsmaka allt det goda jag tillagar. Läs mer om kursen och anmäl dig här 

Nästa heldagsretreat i Täppan med örter i fokus är den 14 Juli


I helgen hade jag ett härligt gäng kvinnor här på en retreatdag i mitt gröna paradis. En liten intim grupp som fick förkovra sig i örternas magi, gå meditativa vandringar runt de blomstrande ängarna, äta en god växtbaserad lunch tillsammans och njuta av avkopplande bastu i Täppans utespa.


Du som missade denna dagen, men gärna vill vara med nästa gång kan gå in och anmäla dig här.

 

Nu skiner solen sitt allra vackraste och jag ska gå ut och titta till mina nya hyresgäster. Har ett nytt bisamhälle som just flyttat in och jag hoppas så att de kommer att trivas här hos mig. Håll tummarna!


Kram Linda

Comments


bottom of page