top of page

Systrarna Persson i Svt:s Morgonstudio




 

Precis innan nyår var jag och syrran inbjudna till Svt:s morgonstudion för att dela med oss lite av läckra hållbara nyårssnacks och prata om vår bok såklart.


Vi hade med oss en bubblig lingonkombucha, en läcker probiotisk ansiktsmask som vi gjort av scoobyn (den förbrukade svampen som vi använder till att göra kombuchan). Den perfekta ansiktsmasken för att få ett fint "nyårs glow" Som ett krispigt snacks serverade vi våra linfrökex med en krämig jordärtskockspuré som jag smaksatte med tryffel, toppad med picklade rönnbär. Till de torra trötta vinterhänderna en lavendeldoftande ringblomssalva. Detta är recept som du kan hitta i vår bok Systrarna Perssons skafferi.


 


 

Ifall du missade inslaget kan du hålla tillgodo med klippet här ovan. Jag tänkte även bjuda dig på receptet på den underbart krämiga och smakrika jordärtskockspurén som jag skapade till detta inslag. Smaken av rostade jordärtskockor som gifter sig med tryffeln.... Oj så gott!


 

Recept


Rostad jordärtskockspuré med tryffel


300 gram ekologisk jordärtskockor

3 msk olivolja

3 cm tryffelpasta (från tub)

3 msk växtbaserad yoghurt (kan uteslutas)

1 citron

1 msk flingsalt

nypa svartpeppar


Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader.

Skrubba jordärtskockorna noga med en rotfruktsborste. Lägg de hela jordärtskockorna i en ugnsfast form. Häll över ca 1 msk olivolja, se till att de blir rullade i oljan och ringa lite flingsalt på. Dela citronen på mitten och lägg den tillsammans med jordärtskockorna i formen. Baka av i ugnen ca 1,5 timme tills de är mjuka inuti och krispiga på utsidan. Låt dem svalna en aning och lägg dem i en blender tillsammans med resten av olivoljan, havreyoghurten, tryffelpastan och pressa ur citronjuice från den rostade citronen, Mixa tills en slät pure och smaka av med mer salt, peppar och ev tryffel. Servera din jordärtskockspuré som tillbehör till en rätt eller som en lyxig dipp.



 

Nu har äntligen vintern kommit här till Skåne och snön ligger vit, som jag har längtat efter detta. Jag ska snöra på mig kängorna och ta en promenad innan solen går ner.



Gillar du mina blogginlägg? Skriv gärna till mig och dela eller tryck på det lilla hjärtat!



Ha en fin kväll!


Kram Linda




bottom of page