top of page

SYSTRARNA PERSSONS SKAFFERI

Updated: Aug 31, 2020


 

I lite mer än ett år har jag och syrran jobbat på vår bok, Systrarna Perssons skafferi. Den allra första bilden vi tog en vacker sensommarkväll när solen gick ner över strandnyponen förra året. I går kväll var vi tillbaka, ett år har gått. Vi har skrivit, lagat massor av god mat och fotat tillsammans på fantastiska platser i hela Sverige. Vi haft så roligt under denna resan och nu står vi alltså här i solnedgången på stranddynorna igen och plockar nypon.

 
 

Under detta året har jag och syrran verkligen utmanat varandra genom att försöka byta ut importerad mat så långt det går och försöka ersätta den med Svenska råvaror som vi själva hittat i naturen under de olika säsongerna. Vi har gett oss ut i skog och mark på "skattjakt" för att finna ätliga råvaror som vi sedan tagit hem och skapat nya recept av.


 

 

Boken kommer bjuda in dig som läsare i våra tre skåp, matskafferiet, där vi delar en mängd olika spännande recept på mat, olika inläggningar och stärkande drycker, i badrumsskåpet med recept på härliga skönhetsprodukter och i städskåpet med kemikaliefria städprodukter som du kan göra själv av det som växer runt husknuten.


I helgen skrev Sydsvenskan en fin artikel om oss och vår kommande bok. Det börjar närma sig slutspurten på detta kreativa arbete och boken släpps i November. Du kan anmäla ditt intresse på Adlibris redan nu om att få förbeställa ditt ex.

 

 

Vi blickar ut över sanddynorna syrran och jag, våra korgar är fyllda till bredden med nypon igen och cirkeln är sluten. Jag känner mig så glad och tacksam över detta gemensamma bokprojekt. Att jobba med lillasyrran har varit sååå roligt. Det finns ingen som kan få mig att känna mig så levande som hon. Vi känner varandra utan och innan och är det som man säger, att ett gott skratt förlänger livet kan jag berätta att vi kommer att bli gamla vi två om vi fortsätter att jobba tillsammans.

Som vi har skrattat, skapat, ätit och njutit. Tack sis för detta roliga projektet, lets do it again!


Solen skiner utanför mitt fönster och jag tänker gå ut och njuta av denna dagen, jag hoppas du gör detsamma!


Kram LindaComments


Commenting has been turned off.
bottom of page