top of page

Vårens gröna Smoothie bowl

Updated: Aug 31, 2020 

Jag älskar att starta min dag så grönt och sunt som jag bara kan, då är det lättare att resten av dagen följer med i samma anda. Min smoothie bowl speglar oftast det som är i säsongen (jordgubbarna och blåbären är dock bara helglyx) och min trädgårds skatter får spela huvudrollen som smaksättare.


Denna gröna smoothie bowl har fått både nässlor och mynta som ger en fantastisk smak med massor av näring och klorofyll. Har du inga nässlor så plocka maskrosblad, kirskål, groblad, tistlar, ja, du hörde rätt! Tistlar är supernyttiga och funkar bra mixade i smoothies :))


Denna smoothie bowl är så läskande och god en varm vårdag eftersom många ingredienser kommer direkt från frysen kan den nästan ätas som en glass.


 

Vårens gröna smoothie bowl


1 person


Recept


Ingredienser:


1 fryst banan

1 dl fryst ananas alt. 1 moget päron

1 dl frysta gröna ärtor

1 dl havremjölk

4 brännässlor (ta skotten, de översta späda bladen)

5 myntablad

1 avokado

1 dl färsk spenat eller fryst


Gör såhär: Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du får en slät krämig konsistens där allt är fin mixat och inga klumpar syns. Du kanske behöver stanna din blender och putta ner smeten från sidorna ett par gånger. Häll upp i en skål och toppa den med din favorit frukt eller bär. En god granola är också gott om du är mycket hungrig och vill ha en mättande frukost eller mellanmål.


 
 

Servera gärna med en Matcha latte!


Smaklig måltid!


Varma kramarLinda

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page