top of page

Vegansk Rabarberpaj med jordgubb och knäckigt havretäcke

Updated: May 5, 2022



 

Rabarber är det första jag skördar i mina grönsaksbäddar på våren. Detta året satte jag svarta krukor över de små späda rabarberskotten tidigt i April månad. Det blev som ett litet miniväxthus där inne, varmt och mörkt. Man brukar kallar dem för glasrabarber. Rabarbern trivs i minidrivhuset och skjuter i höjden snabbt, blir mjäll och smakar fantastiskt gott, lite mildare och inte fullt så syrliga som vanliga rabarber.


 


 

I eftermiddag väntar jag besök av en av mina kära vänner Mine. Jag ska bjuda henne på denna goda rabarberpajen. Jag tänker att vi ska sitta ute i solskenet i syrenbersån, äta och prata om livet som företagare, relationer och personlig utveckling som vi alltid gör när vi ses. Kvällen kommer vi att avsluta i min vedeldade bastu.


 

Recept


Rabarberpaj med jordgubb och knäckigt täcke



Ingredienser:


Till Rabarber och jordgubbarna

500 gr rabarber

2 dl jordgubbar

1 msk potatismjöl

½ dl kokospalm socker


Smeten till det knäckiga täcket:

200 gr neutral kokosolja

1 dl havremjölk

¾ dl agavesirap alt. flytande honung

2 dl kokospalm socker

4 dl havregryn

2 dl dinkelmjöl

1 dl hackad mandel

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

1 krm vanilj

1 krm nymortlad kardemumma


Gör rabarber och jordgubbarna såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med lite kokosolja. Skölj rabarberna i kallt vatten. Skär dem i små bitar och lägg dem tillsammans med de skivade jordgubbarna i formen. Strö över potatismjölet och kokospalm sockret.


Gör smeten såhär:

Smält kokosoljan, häll i havremjölken, agavesirapen och sedan övriga ingredienser. Rör om och häll det sedan över rabarberna som ett täcke.


Grädda pajen i 35 minuter tills du ser att täcket har fått en gyllenbrun färg. Låt pajen svalna en aning och täcket kommer att bli knäckigt och gott. Servera med havrevaniljsås eller vegansk glass.



 





 

Nu ska jag gå ut i trädgården och duka upp min lilla syrenberså och plocka lite örter till vårt örtte.


Lycka till med den smarriga rabarberpajen, hoppas att du kommer att gilla den!


Varma kramar


Linda


 

bottom of page