top of page

Dan före dan före dopparedan


 

Jag njuter av varje stund nu i allt julstöket och försöker att stanna upp och vara närvarande i alla förberedelser. Det är lätt hänt att bara skynda på och jobba snabbt, flänga hit och dit för att sen på julafton fira jul. Men liksom i yogan är det resan dit som är viktig inte endast slutdestinationen, julen. Denna julen är dessutom speciell på så många sätt. Jag tror att den kommer med många insikter om vad julen faktiskt handlar om, att vara tillsammans med våra nära och kära. I år är vi många som kommer sakna just det, att träffa alla de vi älskar.

 

Halländsk Långkål


En annan viktig sak med julen är såklart all god mat. Här kommer en av mina favoriträtter som jag absolut vill ha på julbordet, Halländsk Långkål.

Oj så gott det är! Jag gör en vegansk variant av den klassiska långkålen med smör och grädde som smakar bättre är originalet om du frågar mig. Jag rekommenderar dig att göra en stor sats för den kommer garanterat gå åt och dessutom är det god även i mellandagarna.Recept


Halländsk Långkål


Ingredienser


1 kg grönkål

5 dl vegetarisk buljong

2 msk neutral kokosolja

2 dl Oatly grädde

1 msk agavesirap

1 tsk torr vegetarisk buljong

1 krm salt

2 nypor vitpeppar

1 nypa svartpeppar


Gör så här

Skölj och repa grönkålen. Hacka den och lägg den i en gryta med buljongen. Kok ca 10 minuter. Häll av i durkslag. Smält kokosolja i en stekpanna. Lägg i grönkålen och fräs ca 10 minuter. Häll sedan i övriga ingredienser. Smaka av med peppar och salt. Grönkålen ska smaka lite sött med en distinkt gräddig vitpepparton. Servera lite ljummen på ditt julbord.

 

Nu ska här ska mysas, vinterbadas, bastas, bakas, ätas, vandras, läsas, mysas igen, spela spel, soffhängas och kramas ♥️


Vi hörs snart!

Kram till dig och ha en underbar, om än kanske något annorlunda, jul. Tror det blir en bra en trots allt ♥️


Linda


Comments


bottom of page