top of page

Raw snickers brownies

Updated: Aug 31, 2020



 

Råa desserter är något som går hem hos de allra flesta, stora som små, oavsett vad man äter för mat i övrigt. Det är ljuvligt att kunna äta sött och gott och samtidigt fylla på med näring i form av nötter och frön, frukt, bär, kokos och choklad i mängder. Och allt utan raffinerat socker och ohälsosamma fetter. Och det bästa av allt är att du mår bra efter att ha ätit dem, de lämnar inga dåliga samveten.


Jag älskar att stå i köket och skapa råa desserter, här känner min kreativa process inga gränser. Under de 8 åren som jag drev Raw Food House i Malmö var det skapandet i dessertköket nog det roligaste av allt. När jag sålde bolaget hade jag 3 st dessertkockar som jobbade tillsammans med mig. Vi tillsammans skapade rå magi med alla dessa både vackra, delikata och dessutom hälsosamma desserterna.


 

Känner du att du är nyfiken på rawfood köket och vill lära dig mer om hur du lagar råa desserter? Då kan jag varmt rekommendera dig att signa upp på min onlinekurs Become your own rawfood chef. Här delar jag all min kunskap med dig, med över 15 års professionell erfarenhet i detta köket. Du får ta del av mina tips och trix så att du kommer att lyckas att servera fantastiskt god och näringsrik rå mat. Jag har 10 olika moduler där du får lära dig alla grunder för att bli en talangfull rawfood kock. De råa desserterna är ofta det som får oss att bli sugna på att lära oss mer i det råa köket, en härlig ingång med andra ord. Andra avsnitt i kursen är: lunch och middag, snacks, barnrätter, soppor, frukost, choklad och mycket mer.


Onlinekursen är på engelska. Läs mer här och boka din online kurs idag! https://www.lindapersson.com/plans-pricing


 

Recept


Snickers brownies


Dessa goda snickers brownies gjorde jag för första gången när jag lagade avslutnings desserterna till min egen yogalärarutbildning på Studio Canalis i Höllviken förra helgen. Jag ville skapa en dessert till alla blivande yogalärare som var så god att de aldrig glömmer den. Seg botten, krämigt center med lite salta knapriga jordnötter att tugga på och så en ljuvlig choklad på toppen såklart.

Ett av de bästa recepten jag skapat på länge. Så håll tillgodo!


Ingredienser:


Till brownie botten

1,5 dl valnötter

1,5 dl mandel

6 msk rå kakao

1,5 dl medjool dadlar

2 msk kokosflingor

Till jordnötsfyllningen

1,5 dl jordnötssmör

1,5 dl lönnsirap

1,5 dl smält kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

½ dl rostade och saltade jordnötter

Till chokladtoppen

200 gr mörk choklad

3 msk kokosolja

1 msk havremjölk


Gör din browniebotten såhär: Lägg alla ingredienser utom dadlarna i en matberedare. Mixa till nötterna blir ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och mixa tills du får en degklump.

Tryck ut botten i en form ca 20x20 cm. Ställ kallt.


Gör din jordnötsfyllning såhär: Smält kokosoljan försiktigt i vattenbad eller på låg värme på spisen. Lägg alla ingredienser utom de rostade jordnötterna i en matberedare, mixa till en slät kräm. Häll sedan denna jordnötskräm på din browniebotten och häll över de rostade jordnötterna. Ställ kallt ca 3-4 timmar i kylen för att stelna.


Gör din choklad såhär: Dela chokladen i små bitar, lägg i en skål som du sedan sätter i ett vattnebad. Smält chokladen och tillsätt sedan kokosoljan och havremjölken som du värmt upp innan du häller i chokladen. Häll chokladsmeten över kakan med den stelnade jordnötsfyllningen. Häll lite rostade jordnötter på toppen samt lite flingsalt. Ställ i kylen och låt stelna ca 2 timmar. Dela den sedan i små rutor ca 2x3 cm, då den är både maffig och mäktig. Går även utmärkt att frysa.

 

 


 

Lycka till med din snickers brownie. Jag hoppas vi ses på min online kurs där det finns massor av fler läckra recept att lära.


Idag är det första maj och jag ska jobba med min syster Malin Persson , vi ska fotografera till vår första gemensamma bok som kommer i november, bästa sättet att spendera denna dagen.


Ta väl hand om dig och njut av dagen!


Kram Linda

bottom of page